EN DE HU
< >


Európai kupasorozaton bizonyított Bíró Melinda

A csehországi Ravník-ban rendezték meg 2019. 01.25-27. között a G12 2019 Tennis Europe Winter Cups by HEAD „B” csoportjának küzdelmeit, amely csoportban szerepelt a magyar U12-es leány válogatott is.

Mint arról már korábban beszámoltunk, a Gorter Fémipari Zrt. által támogatott, U12 magyar bajnok Bíró Melinda is tagja a válogatottnak és ennek megfelelően páyára is lépett Csehországban. A magyar színeket Melinada mellett Bak-Szabó Norina, valamint Farkaslaki Hints Flóra képviselte.

A csoportban Magyarország mellett Belgium, Csehország, Izrael, Hollandia, Portugália, Szerbia és Szlovákia korosztályos válogatottjai küzdöttek egymással.

A magyar csapat nem volt szerencsés, hiszen az első mérkőzésen a kétszeres Európa Bajnok cseh csapat ellen kellett pályára lépniük és ki is jött a két csapat közötti különbség; a csehek 3:0 arányú győzelmet arattak.

A vereséget követően a vigaszágon először a belga csapat ellen mérkőztek a lányok és mindkét egyéni összecsapást megnyerve, 2:1 arányban győztek. Melinda ellenfele Anastasia HUIJSEGOMS volt, aki ellen 6:3, 6:2 arányban győzedelmeskedett.

Az utolsó napon Izrael csapata ellen léptek pályára a magyar versenyzők és 2:1 arányú vereséget szenvedtek. Egyetlen győzelmünket Melinda aratta, aki 6:4, 1:6, 6:3 arányban győzte le Sapei COHEN-t.

A magyar csapat összesítésben a 6. helyen végzett és bravúrként könyvelhető el, hogy megelőzték a nagyobb teniszmúlttal rendelkező Szerbiát.

 

HKB CERT

Készítette: newtime kft.

Elérhetőségeink Telefon: 76/546-013
GORTER FÉMIPARI ZRT. Fax: 76/546-010
Kerekegyháza, Dózsa György út 1.     Email: info@gorterzrt.hu