EN DE HU
< >


Környezetvédelmi ellenőrzésen esett át cégünk

Az úgynevezett egységes környezethasználati engedélyhez szükséges ellenőrzést végezték el szakemberek a Gorter Fémipari Zrt. kerekegyházi telephelyén.

Az IPPC (Integrated Pollution Prevention and Controll) eljárás az EU 96/61/EK Irányelvére épül.

A BÁCS-KISKUN MEGYEI KORMÁNYHIVATAL KECSKEMÉTI JÁRÁSI HIVATAL KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS TERMÉSZETVÉDELMI FŐOSZTÁLYA, mint hatóság, az egységes környezethasználati engedélyre vonatkozó határozatában - a külön jogszabályban foglaltak figyelembevételével - a talaj, a levegő és víz szennyezésének megelőzése, a zajkibocsátás mérséklése, a hulladékok környezetkímélő kezelése (mennyiségének csökkentése), illetőleg ártalmatlanítása céljából intézkedéseket, környezetvédelmi követelményeket, valamint kibocsátási határértékeket és azok teljesítésére, valamint a szükséges intézkedések végrehajtására határidőket határoz meg.

A magyar jogrendben a 314/2005 (XII. 25.) Korm. rendelet szabályozza, hogy mely tevékenység és annak mekkora volumene esetén kell egységes környezethasználati engedélyezési eljárást lefolytatni.

Jelen esetünkben az alábbi:

Fémek és műanyagok felületi kezelésére szolgáló létesítmények elektrolitikus vagy kémiai folyamatokkal, ahol az összes kezelőkád térfogata meghaladja a 30 m3-t.

Az engedélyt meghatározott időre, öt évre adták meg.

Az ellenőrzés során a többi közt vizsgálták:

  • A meglévő engedélyek érvényességének tisztázása (vízjogi üzemeltetési engedély; pontforrás mérések).
  • Az utolsó veszélyes és nem veszélyes hulladék szállítás időpontja, szállítók megnevezése.
  • Légszennyező pontforrások mérése, gázkibocsátás mérések megfelelősége, következő mérések.
  • Zaj és rezgésvédelem (cégnek megfelelő), vízvédelemmel kapcsolatos adatok (felhasznált víz mennyisége (közel 5000 m3), vízkibocsájtás megfelelősége (megfelel).
HKB CERT

Készítette: newtime kft.

Elérhetőségeink Telefon: 76/546-013
GORTER FÉMIPARI ZRT. Fax: 76/546-010
Kerekegyháza, Dózsa György út 1.     Email: info@gorterzrt.hu