EN DE HU
< >


Év eleji bajnoki címek a Gorter Zrt. támogatásával

Új bajnokot avattak a Nemzeti Edzésközpontban megrendezett korosztályos teniszverseny U12-es leányok kategóriájában egy kecskeméti fiatal tehetség, Bíró Melinda személyében.

Mint arról korábbi híreinkben is beszámoltunk Melindát a kerekegyházi telephelyűGorter Fémipari Zrt támogatja sportolói karrierjének építésében. Melinda még csak 12 esztendős, így ez az első korosztályos bajnoki címe. Korábban a Play and Stay versenyeken indult, ahol neve gyakran feltűnt a győztesek között, de már nemzetközi tapasztalatokkal is gazdagodott az évek során. 2018-ban, 11 évesen a magyar válogatottba is meghívást kapott.

Az idei év első versenyén Melinda a döntőig mindössze két szettet veszített és a végső mérkőzésen sem sok időt töltött pályán. Döntőbeli ellenfelét 6:1, 6:2 győzte le a fedett pályás korosztályos országos bajnokság-sorozat első fináléjában.

Ezzel azonban még nem ért véget Melinda sikere, hiszen Bak-Szabó Norina oldalán a páros versenyt is megnyerte, így az év első versenyén rögtön két első helyezést szerzett.

U12-es korosztályos bajnokként Melinda célja, hogy a közeljövőben nemzetközi porondon is megmutassa tudását. A válogatottban már január végén pályára lép Csehországban, a Winter Cup rakovniki selejtezőcsoportjában.

Az U12-es korosztály végeredménye:

Leány 12: 1. Bíró Melinda (Gellért SE), 2. Farkaslaki Hints Flóra (Kiskút, Székesfehérvár), 3. Benke-Giosani Izabella (HTF-CSO-KO) és Kardos Lora (Római TA).


Jobbról a mosolygó győztes, Bíró Melinda,
balról a 2. helyezett Farkaslaki Hints Flóra

Leány 12 páros: 1. Bak-Szabó Norina, Bíró Melinda (Top Sport, Gellért SE), 2. Böröczky Emília Ani, Kardos Lora (FITT SE, Római TA), 3. Benke-Giosanui Izabella, Nemcsek Gréta (HTF CSO-KO, Vasas) és Balassy Lotti, Kovács Luca Panka (Pasarét, BBTC). A döntőben: 6:1, 6:4.

Szívből gratulálunk, további sportsikereket kívánunk!

HKB CERT

Készítette: newtime kft.

Elérhetőségeink Telefon: 76/546-013
GORTER FÉMIPARI ZRT. Fax: 76/546-010
Kerekegyháza, Dózsa György út 1.     Email: info@gorterzrt.hu