EN DE HU
< >


Beruházások a környezet védelmét szem előtt tartva

Egy vállalkozás akkor tud piacon maradni  illetve előrelépni, ha folyamatosan fejleszt. A Gorter Zrt. fontosnak tartja a megújulást, amely jelentős beruházásokat kíván. Hugyecz Zoltán vezérigazgatóval a vállalat jövőbeni fejlesztéseiről beszélgettünk.

- Három kategóriában – a lézer, a hengerítő és porszórás – területeken kíván a közeljövőben fejleszteni a Gorter Zrt. Mit érthetünk mindezek alatt?

HZ.: A cég mindig is fémmegmunkálással foglalkozott, de kontúros vágásokat eddig nem tudtunk végezni. Ezért most ennek a tevékenységnek a bevezethetőségére pályázatot nyújtottunk be, és nyertünk is a GOP pályázatán belül. 90 millió forintot fordíthatunk egy új lézerberendezés vásárlására. Természetesen olyan gépet választunk, amely a leginkább energiatakarékos, hiszen a környezetvédelmet mindig szem előtt tartjuk. Mi igyekszünk nem ki- hanem jó célokra felhasználni a környezetet.

A hengerítőgép kimondottan egy projektre vonatkozik, amelyet jelen esetben kooperációban végzünk, egy kimondottan a német piacra vonatkozó termék esetében.

A porszóró is szintén ugyanennek a piacnak a kiszolgálását célozza, itt felújításról és méretnövelésről van szó. Az egyik új termékünk ugyanis jóval nagyobb méretű a többinél, ezáltal nem fér be a porszóróba. Ezért van szükség a méretnövelésre.

- Elhangzott a környezettudatosság, amely a cég egyéb területein is megjelenik, mint pl. a hulladékporok újrahasznosítása, a napkollektorok megléte, és lesznek még újabb modern beruházások is. Mik ezek?

HZ.: A napcellában már sikerült továbblépnünk, amivel villamosenergiát termelünk és ennek a bővítését folytatni kívánom, akár elérve a150 KW-ot is. A jelenlegi napkollektor még csak egy családi ház méretű, de bízom benne, hogy a következő években lesz annyi keretünk, hogy nagyobb teljesítményűeket is vásárolhatunk.

Illetve egy nagyon érdekes zöld környezetvédelmi programot hajtunk most végre. Mivel tudjuk, hogy a vállalkozások működése, a termékek gyártása komoly CO2 terhelést jelentenek a légkörre, ezért ennek semlegesítésére ún. Oxy Tree – t vásároltunk. Az Oxyfa egy Spanyolországban létrehozott különleges tulajdonságokkal rendelkező klímanövény. Ezt a besorolást olyan növények kapják, melyek kiemelkedően hasznosak a levegő minőségének javításában és a környezet megóvásában. Hallatlanul gyors növekedésű. Már az ültetéstől számított 6. évben eléri a 16 méteres magasságot és a 35 cm-es törzsátmérőt. A gyors növekedéshez nagy mennyiségű szén-dioxidra van szüksége, így növekedés közben rendkívüli mennyiségű oxigént termel.

A Gorter Zrt-nek éppen van egy 5 hektáros területe, amely kiválóan alkalmas lesz arra, hogy a megvásárolt Oxy fákat oda ültessük. 10 darab Oxy fát rendeltünk és bízunk benne, hogy napokon belül megérkeznek a konténeres fák. Ebből 3 db-ot itt a telephelyen ültetünk el, és figyeljük majd a következő 3 évben, hogy mi történik velük. 3 db-ot az egyik ismerősöm telephelyén teszünk földbe, és a KEFAG részére is adunk egy fát, mivel különböző talajviszonyokat vizsgálunk. Bízunk benne, hogy az Oxy fák ültetésével még inkább hozzájárulhatunk a környezetvédelemhez.

További híreink

Triplázott a cégünk által támogatott tenisztehetség

HÁROM ÉVESEK AZ OXYFÁINK

Munkatársakat keresünk

Újabb minősítés – újabb lépés a sikeres úton

Az első magyarországi Champions Bowl bajnok: Bíró Melinda

Kitüntették cégünk támogatottját

A cél Monte Carlo

Ezüst Horvátországból

2018. évi energetikai jelentés

Európai kupasorozaton bizonyított Bíró Melinda

Év eleji bajnoki címek a Gorter Zrt. támogatásával

Önerős fejlesztés a hatékonyság érdekében

Győzelem cégünk támogatásával

Újabb támogatás az autistáknak

2017. évi energetikai jelentés

Tehetséges gyerekeket támogat a Gorter Zrt.

Sikerrel zártuk a kölni nemzetközi kiállítást

A holland nagykövet tett látogatást a Gorter Zrt-nél

A Gorter Zrt. továbbra is a legstabilabb cégek között

Ismét célba ért a taneszköz adományunk

Környezetvédelmi ellenőrzésen esett át cégünk

Továbbra is stabil lábakon állunk

200 ezres Gorter taneszköz adomány a rászoruló gyerekeknek

Újabb mérföldkő a környezettudatosság jegyében

Élményfürdő bérletekkel leptük meg az EGYMI gyermekeit

Elültettük az Oxy fáinkat!

Megkérkeztek az Oxy fák a telephelyünkre!

A Gorter Fémiparit Zrt. Fejlesztőmérnök munkatársat keres

Rendszerben gondolkodás az erősségünk

Pénzügyileg a legstabilabb cégek egyike a GORTER Zrt.

Támogatásunk eredménye

Fenntartható fejlődés napenergia felhasználásával

Elértük az 1 milliárdos árbevételt

Új megmunkáló Gépek 2011, 2012-ben

Ciklikus Só permet Teszt

Új alumínium előkezelési technológia.

Egy régebbi hírt szeretnénk megosztani olvasóinkal

HKB CERT

Készítette: newtime kft.

Elérhetőségeink Telefon: 76/546-013
GORTER FÉMIPARI ZRT. Fax: 76/546-010
Kerekegyháza, Dózsa György út 1.     Email: info@gorterzrt.hu